Beverwijk tweede van Nederland!!! - Maniye - Detacheringsbureau
15727
post-template-default,single,single-post,postid-15727,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Beverwijk tweede van Nederland!!!

Beverwijk tweede van Nederland!!!

De Centrale Vereniging voor Ambulante Handel (CVAH) heeft op 13 maart jl. de winnaar van de prijs ‘Beste Markt van Nederland 2018’ bekend gemaakt. Daarbij heeft de weekmarkt Beverwijk in de Breestraat de tweede prijs gewonnen voor Beste Markt van Nederland 2018 in de categorie grote markten.

Afgelopen maanden heeft de jury van de CVAH alle markten bezocht die meestreden naar de titel ‘Beste Markt van Nederland 2018.’ “De goede prestaties van Beverwijk leidden tot een nek-aan-nek race voor de titel Beste Markt van 2018 met Den Haag, en Beverwijk stond zelfs op de eerste plek na de eerste juryronde,” aldus het juryrapport.

De jury beoordeelt de markt op een groot aantal criteria. Beverwijk scoort hoog in de categorie ‘Wisselwerking met de omgeving’, waarin facetten aan de orde komen als de variatie in het aanbod, de kwaliteit van de producten, de duidelijkheid van toegangen, de rode lopers en entrees van de markt en de pinmogelijkheden op de markt.

Renovatie Breestraat brengt markt veel goeds
Beverwijk scoort maximaal in de categorie ‘Inrichting warenmarkt’ op transparantie en overzichtelijkheid van de markt, sfeer en ambiance. Het juryrapport:  “De grondige renovatie van de Breestraat doet de markt van Beverwijk veel goeds, die plukt de vruchten daarvan. De ruime Breestraat maakt dat een evenwichtige opstelling kan worden gemaakt en een mooie spreiding van de markttrekkers. Wie de binnenstad van Beverwijk bezoekt zal als vanzelf een rondje over de markt lopen, zo uitnodigend oogt de weekmarkt.”

Onverwacht
De gemeente Beverwijk heeft de markt aangemeld voor de prijs met name om een objectief oordeel van de CVAH over de markt en de nieuwe opstelling te krijgen en daar waar nodig deze te kunnen optimaliseren. Het verkrijgen van de prijs ‘Beste Markt van Nederland 2018’ was niet het doel. De nominatie kwam totaal onverwacht en we zijn heel trots dat we tweede zijn geworden.

Met vriendelijke groet,

Inge Reijmer  – Afdeling Ruimte /Team Omgeving /Ondernemerscoördinator