Markt Rijen wegens storm afgelast. - Maniye - Detacheringsbureau
15718
post-template-default,single,single-post,postid-15718,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Markt Rijen wegens storm afgelast.

Markt Rijen wegens storm afgelast.

Donderdag 18 januari 2018 is de weekmarkt in Rijen door onze marktmeester Frank Stoel afgelast. Zware storm en code rood waren de oorzaak van deze beslissing.
Voor een marktmeester over gaat tot af lassen moet hij/zij wel de nodige informatie, kennis en ervaring hebben om tot deze, vooral voor kooplieden, zware beslissing over te gaan.
Verse artikelen die door de kooplieden vooraf zijn ingekocht kunnen deze dag niet worden verkocht.
Voor de kooplieden die met verkoopwagens en aanhangers vaak van verre komen is de reis naar de markt en weer terug naar huis een hachelijke onderneming.
Ook op de markt kunnen onder deze omstandigheden kramen niet opgebouwd worden, laat staan andere marktzaken als uitstaltafels, parasols, reclameborden en dergelijke vormen een gevaarlijke situatie.
Veiligheid voor kooplieden, bezoekers en directe omgeving zijn dan ook prioriteit nummer 1.
Ieder weldenkend mens zal dit begrijpen maar helaas zijn er altijd individuen die hier anders over denken.
Als de marktmeester over gaat geheel af lassen van de markt zal hij/zij de betrokken marktkooplieden hier zo vroegtijdig over moeten informeren. Via de gemeente, vaak heeft deze een afdeling communicatie, de digitale mogelijkheden gebruiken om het publiek te informeren. Ook de receptie van het gemeentehuis dient de info te hebben. Wellicht de lokale tv en radiozenders hiervan op de hoogte te stellen via een persbericht.
Al met al is het af lassen van een markt geen vrije dag voor de marktmeester. Hij/zij zal toch een bezoek aan het marktterrein brengen of deze toch niet wordt ingenomen door een koopman/-vrouw die toch de stoute schoenen heeft aangetrokken om toch te gaan staan.

storm-paraplu1