ACTIE IN BEVERWIJK

maniye4

In Beverwijk had de marktcommissie tijdens de laatste zomer een actie om alle kinderen van groep 8 in overleg en in samenwerking met de scholen een lunch aan te bieden. Tientallen mobiele tafels en banken werden geplaatst. De kinderen kregen bonnen voor groenten, fruit, stroopwafels, vis, drinken enz. Bij de diverse deelnemende kooplieden konden zij hun boodschappen doen en konden betalen met deze bonnen.

Ook konden zij onder begeleiding zelf een pizza of tosti maken met de artikelen van de markt. Op deze manier maakten zij kennis met de markt. Veel ouders waren ter ondersteuning ook aanwezig. Vaak was het voor deze ouders een eerste kennismaking met de markt. Op school kregen
de kinderen vooraf aan de lunch een les over producten en gezond eten. Dit grote succes had duidelijk een win-win-winsituatie.
De kinderen, ouders, leerkrachten en waren zeer te spreken over deze actie en hebben de markt (her)ontdekt. Ook de kooplieden hebben dit ervaren als zeer positief.

Al met al een bijzonder leuk initiatief. Dit soort initiatieven zijn zeer belangrijk en geven uw markt beleving en laten jonge mensen maar ook hun ouders kennis maken met de markt.

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Nieuws

Gerelateerde berichten

ACTIE IN BEVERWIJK

In Beverwijk had de marktcommissie tijdens de laatste zomer een actie om alle kinderen van groep 8 in overleg en in samenwerking met de scholen